logo-ratos-natura
0
Kategoria: Miód wielokwiatowy

Szybka nawigacja

Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

Miód wielokwiatowy – „naturalny lek” dobry na wszystko

Miód wielokwiatowy to jeden z popularniejszych jego rodzajów. Wyróżnia go łagodny, niezwykle słodki smak, dzięki któremu uwielbiają go nie tylko dzieci. Ze względu na stosunkowo przystępną cenę miód wielokwiatowy można z łatwością używać zamiast cukru do słodzenia herbaty, koktajli, płatków śniadaniowych czy deserów. Jeśli chcesz zastąpić cukier zdrowym produktem, koniecznie sprawdź, co oferuje nasz asortyment.

Miód wielokwiatowy – właściwości

Miód wielokwiatowy zalicza się do produktów naturalnych cieszących się popularnością od wielu lat. Jego właściwości prozdrowotne zostały docenione już w starożytności. Miód wielokwiatowy jest cennym źródłem witamin z grupy A, z grupy B, enzymów, antyoksydantów i pierwiastków, takich jak: żelazo, magnez, krzem, potas, wapń. Z tego względu wykorzystuje się go też nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również farmaceutycznym i kosmetycznym. Miód wielokwiatowy jest znakomitym „naturalnym lekiem” w walce z przeziębieniem. Stosowany jest szczególnie w schorzeniach alergicznych, dlatego zaleca się jego regularne spożywanie alergikom i astmatykom. W medycynie naturalnej wskazany jest w procesie rekonwalescencji. Ułatwia regenerację organizmu wyniszczonego chorobą lub wzmożonym wysiłkiem fizycznym. Warto zwrócić uwagę na krystalizację miodu. Naturalny miód mętnieje i krystalizuje w ciągu kilku miesięcy od zebrania. Decydując się na zakup miodu w naszym sklepie, masz pewność najwyższej jakości! Zachęcamy do składania zamówień.