Złoty (jak miód)
standard jakości:
Miód to produkt doskonały. Dlatego my też chcemy tacy być. Pracujemy nad tym codziennie, zdobywając kolejne certyfikaty i branżowe wyróżnienia.
Na złoty standard jakości Ratos składa się wszystko: od samych produktów, przez terminowość dostaw, solidność opakowań, warunki transportu, aż po kontakt z klientem, zarówno detalicznym (sklep), jak biznesowym (B2B).
Jakość nie może być częściowa. Albo jest, albo jej nie ma. Tu możesz przekonać się, co osiągnęliśmy dzięki takiemu podejściu, i co oferujemy naszym klientom i partnerom:
![honey-splash-2 miod](https://ratosnatura.pl/wp-content/uploads/2021/02/honey-splash-2.png)
Zarządzanie jakością
HACCP
Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points). Znany i respektowany w całej UE system kontroli bezpieczeństwa żywności. Podzielony na siedem zasad, system HACCP pozwala zyskać pewność, że certyfikowany zakład zadbał o wszystko, co może wpłynąć na walory zdrowotne produktu, właściwe warunki produkcji i bezpieczeństwo finalnego konsumenta.
![pngwing.com_-300x282 hazard-analysis-critical-control-point](https://ratosnatura.pl/wp-content/uploads/2021/02/pngwing.com_-300x282-1.png)
![clipart1335573-1024x188 fssc22000](https://ratosnatura.pl/wp-content/uploads/2021/02/clipart1335573-1024x188-2.png)
Zarządzanie jakością
FSSC 22000
FSSC 22000 to jeden z najbardziej restrykcyjnych standardów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Jest opracowany przez Globalną Inicjatywę na rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI) w zgodzie z powszechnie uznawaną normą ISO 22000. Firmy działające wg FSSC 22000 to elita ? jesteśmy bardzo dumni, że należymy do niej od 2019 r., i możemy zaoferować klientom i partnerom B2B jeszcze wyższe standardy doskonałości.
Nasze nagrody
Jesteśmy doceniani przez branżę, samorządy i organizacje biznesowe. Ich uznanie to dla nas dodatkowa motywacja do pracy. Dziękujemy!